FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPATIJA: OTVOREN 9. HRVATSKI FILOLOŠKI SKUP

Hrvatska-skupovi-otvaranjeOPATIJA: OTVOREN 9. HRVATSKI FILOLOŠKI SKUPOPATIJA, 26. lipnja (Hina) - Uz sudionike iz Hrvatskena skupu, koji radi u dvije sekcije - jezičnoj i književnoj, izlagatće i znanstvenici i stručnjaci iz Slovenije, BiH, Češke, Austrije iPoljske. Kako je predviđeno programom oni će podastrijeti 60izlaganja, koji će biti objavljeni u časopisu za jezikoslovlje"Riječ".
OPATIJA, 26. lipnja (Hina) -

Dvodnevni međunarodni slavistički simpozij "Hrvatski filološki skup" na kojem sudjeluje pedesetak znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva danas je u Opatiji počeo s radom.

Uz sudionike iz Hrvatske na skupu, koji radi u dvije sekcije - jezičnoj i književnoj, izlagat će i znanstvenici i stručnjaci iz Slovenije, BiH, Češke, Austrije i Poljske. Kako je predviđeno programom oni će podastrijeti 60 izlaganja, koji će biti objavljeni u časopisu za jezikoslovlje "Riječ".

Na skupu koji organizira riječka podružnica Hrvatskog filološkog društva, uz ino, bit će riječi o preplitanju romanskih i slavenskih jezika i njihovu međuodnosu te o književnom stvaralaštvu Ivana Aralice.

Danas će biti predstvljene knjige Josipa Ribarića "O perojskom govoru", Mieczyslawa Maleckoga "Slavenski govori u Istri" i "Poljski i slavenski dijalekti", Henryka Lowmianskoga "Hrvatska pradomovina", Enesa Durakovića "Bošnjačke i bosanske književne neminovnosti" te Lelije Sočanac "Hrvatsko-talijanski jezični dodiri".

Deveti hrvatski filološki skup otvorio je predsjednik Hrvatskoga filološkog društva Ivo Škarić.

(Hina) xdsil ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙