FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PU zagrebačka: još jedna pljačka cestovnih razbojnika

ZAGREB, 27. lipnja 2004. (Hina) - Na državnoj cesti na područjuSamobora, oko dva kilometra od graničnog prijelaza Bregana nepoznatije počinitelj jučer ujutro na prijevaru opljačkao suvozačicu uautomobilu švedskih registracijskih oznaka otuđivši oko 25.000 kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravizagrebačkoj (PUZ).
ZAGREB, 27. lipnja 2004. (Hina) - Na državnoj cesti na području Samobora, oko dva kilometra od graničnog prijelaza Bregana nepoznati je počinitelj jučer ujutro na prijevaru opljačkao suvozačicu u automobilu švedskih registracijskih oznaka otuđivši oko 25.000 kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Nepoznati pljaškaš upravljao je opel omegom, plave boje njemačkih nacionalnih oznaka, nepoznatog broja te signalizirao vozaču E.P. mercedesa švedskih registarskih oznaka kvar na automobilu i da stane. Dok je vozač, zajedno sa suvozačicom provjeravao svoje vozilo, nepoznati je počinitelj s prednjeg sjedala ukrao torbicu suvozačice M.M.

PU zagrebačka ovih je dana u više navrata izvještavala o cestovnim razbojnicima čija su meta putnici automobila stranih registracijskih oznaka. Obrazac pljački je isti, gestikulacijom ili dovikivanjem upozoravaju žrtvu na kvar u automobilu, a nakon što se vozač zaustavi i izađe iz automobila, putnici ostaju bez torbice u automobilu.

Policija je izvjestila i o teškoj krađi provaljivanjem u Zdravstvenu stanicu Zapruđe na Meštrovićevom trgu. U PUZ-u je rečeno da se krađa dogodila tijekom vikenda. Iz Zdravstvene stanice u kojoj je smještena optička radnja, nepoznati počinitelji ukrali su računalnu opremu u vrijednosti od oko 32.000 kuna te okvire za naočale i druge optičke materijale u vrijednosti od oko 45.000 kuna.

Sinoć oko 19,50 iz neutvrđenih razloga izbio je požar na krovištu zgrade koju nitko već duže vrijeme ne koristi u ulici grada Vukovara 269 a. Požar je ugašen oko 22 sata i nije bilo problema kod gašenja jer je prostor bio prazan. Taj prostor veličine 20x10 metara koristio se za skladište, a očevid će se obaviti nakon utvrđivanja vlasnika. U policiji smatraju da će vlasnika biti teško utvrditi jer su prostor mnogi koristili za skladište.

Jučer oko 18 sati u kladionici Stanleybet na Laništu nepoznati je počinitelj, uz prijetnju skalpelom izvršio razbojništvo nad djelatnicom. Šteta je procjenjena na oko 5.500 kuna.

U Mjenjačnici "Saturn" u Korčulanskoj ulici jučer oko 9,30 nepoznati je počinitelj, uz prijetnju pištoljem htio izvršiti razbojništvo nad djelatnicom, ali je odustao i udaljio se od mjenjačnice.

Noćas oko 23 sata u Hercegovačkoj bb, ispred zasad nepoznatog ugostiteljskog objekta

Z.P. (28) verbalno se sukobio s nepoznatim muškarcem koji je sjedio na njegovom vozilu. Nepoznati muškarac je razbijenom čašom porezao po vratu Z.P. i pobjegao. Oštećenom je liječnička pomoć pružena u KBC Šalata, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙