FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BICIKLIZAM: MILLARA PRIZNAO UZIMANJE EPO-A

PARIZ, 25. lipnja 2004. (Hina/DPA) - Svjetski biciklistički prvak uvožnji na kronometar Škot David Millar, koga je policija u francuskommjestu Biarritz zadržala u pritvoru zbog doping-istrage, priznao jeuzimanje krvoga dopinga eritropoietina (EPO), piše francuski dnevnikL'Equipe.
PARIZ, 25. lipnja 2004. (Hina/DPA) - Svjetski biciklistički prvak u vožnji na kronometar Škot David Millar, koga je policija u francuskom mjestu Biarritz zadržala u pritvoru zbog doping-istrage, priznao je uzimanje krvoga dopinga eritropoietina (EPO), piše francuski dnevnik L'Equipe.

Prema tom listu Millar je nakon dvodnevnog saslušanja priznao korištenje EPO-a, čije su ampule nađene u pretresu njegova doma, što je i bio razlog za uhićenje.

Millar je bio član ekipe Cofidis, a afera je nastala nakon što je njegov klupski kolega Philippe Gaumont suspendiran zbog uzimanja EPO-a, da bi u istragi naveo imena Millara i još sedmorice osoba uključenih u doping-aferu.

Opsežna policijska akcija protiv dopinga pokrenuta je dva tjedna prije početka najveće biciklističke utrke na svijetu Tour de Francea, koji započinje 3. srpnja u belgijskom Liegeu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙