FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PJONGJANG ODBACUJE AMERIČKI ZAHTJEV ZA POTPUNIM UKIDANJEM NUKLEARNOG PROGRAMA

SEUL, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja je u utorakodbacila američki zahtjev za potpunim ukidanjem vojnih nuklearnihprograma, nekoliko dana prije višestranih pregovora koji će se od 23.do 26. lipnja održati u Pekingu, prenijela je službenasjevernokorejska agencija KCNA.
SEUL, 15. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja je u utorak odbacila američki zahtjev za potpunim ukidanjem vojnih nuklearnih programa, nekoliko dana prije višestranih pregovora koji će se od 23. do 26. lipnja održati u Pekingu, prenijela je službena sjevernokorejska agencija KCNA.

"Ništa se ne može očekivati od pregovora koji predstoje ako Sjedinjene Države nastave inzistirati na svojim zahtjevima da Sjeverna Koreja prihvati CVID (potpuno, nepovratno i podložno provjeri uklanjanje), zahtjeva koji se može nametnuti samo pobijeđenoj zemlji", priopćeno je iz sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

"Američko stajalište prema sjevernokorejskom prijedlogu o nadoknadi za zamrzavanje (nuklearnih programa) postat će pokus koji će omogućiti da vidimo imaju li SAD stvarno namjeru riješiti nuklearno pitanje. Izgledi za rješavanje tog pitanja potpuno ovise o SAD-u", navodi se u priopćenju sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙