FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA 31. SVIBNJA

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 31. svibnja.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 31. svibnja.

ZAGREB - U povodu Dana Grada Zagreba, 31. svibnja, kada je i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, u Staroj gradskoj vijećnici održat će se svečana sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva i Gradske skupštine na kojoj će nazočiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, (Ul. Sv. Ćirila i Metoda 5, 12 sati). Nakon sjednice bit će svečani prijem u gradskoj palači Dverce, (13,15 sati).

ZAGREB - Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata bit će proslavljen svečanom euharistijom u zagrebačkoj Katedrali, (19 sati). Nakon mise krenut će procesija do Kamenitih vrata.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac će na konferenciji za novinare govoriti o izmjenama zakona o osnovnom školstvu, o srednjem školstvu i o znanosti i visokom obrazovanju, (Ministarstvo, Trg hrvatskih velikana 6, 11 sati).

ZAGREB - U Vrhovnom sudu zakazana je javna sjednica i počinje rasprava o žalbama na presudu umirovljenom generalu Mirku Norcu i ostalima iz tzv. gospićke skupine, nepravomoćno osuđenima na dugogodišnje zatvorske kazne prije više od godinu dana. Na nepravomoćnu presudu riječkog Županijskog suda, koji je "gospićkoj skupini" sudio zbog ratnog zločina nad srpskim civilima 1991., obrana i tužiteljstvo žalili su se krajem listopada prošle godine, (Vrhovni sud RH, 8,30 sati - ulazak u dvoranu suda najkasnije do 8,15).

VUKOVAR - U Županijskom sudu u Vukovaru počinje dosad najmasovniji sudski proces za ratni zločin počinjen u hrvatskome Podunavlju u jesen godine 1991. Optužnica je podignuta još 1996. na sudu u Osijeku, a na njoj je 35 imena osoba optuženih da su počinile ratni zločin nad Hrvatima i Rusinima u selu Mikluševcima na vukovarskom području. Među 35 optuženika 20 je srpske nacionalnosti, jedan je Rom, a ostalo su pripadnosti rusinske nacionalne manjine, koja čini većinu u Mikluševcima. Na optuženičkoj klupi bit će desetorica koji će se braniti sa slobode, 15 ih je u bijegu i sudit će im se u odsutnosti, a 10 imena trebalo bi izbrisati s popisa optuženika jer su u međuvremenu umrli. Optužene se tereti da su od početka listopada 1991. do 18. svibnja 1992. godine kao pripadnici srpskih paravojnih postrojba, članovi "Štaba teritorijalne obrane Mikluševaca i suradnici Štaba teritorijalne obrane" u Mikluševcima zastrašivali, zlostavljali i ubijali one koji nisu srpske nacionalnosti. (Županijski sud, Sajmište 1, 8,30 sati)

ZAGREB - "Socijalno partnerstvo na hrvatski način" tema je konferencije za novinare Sindikata državnih službi na kojoj će biti riječi o izmjenama zakona o državnim službenicima i namještenicima, (Radnička cesta 22, 10,30 sati).

ZAGREB - Okrugli stol "Pušenje ili zdravlje" u povodu Svjetskog dana nepušenja upriličuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba, (Novinarski dom, Perkovčeva 2, 13 sati).

ZAGREB - Uredništvo časopisa "Dometi" predstavlja tematski broj "Hrvatski pravopis 1892-2002." u Matici hrvatskoj, (Strossmayerov trg 4, 12 sati).

dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Dubravka Dadić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙