FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: USVOJEN GRADSKI PRORAČUN-KORAK KA UJEDINJENJU GRADA

MOSTAR, 23. lipnja 2004. (Hina) - Gradsko vijeće Mostara u srijedu jeusvojilo gradski proračun u iznosu od oko 37 milijuna konvertibilnihmaraka
MOSTAR, 23. lipnja 2004. (Hina) - Gradsko vijeće Mostara u srijedu je usvojilo gradski proračun u iznosu od oko 37 milijuna konvertibilnih maraka

(oko 18,5 milijuna eura) za razdoblje od 16. ožujka do kraja prosinca ove godine.

Usvajanjem proračuna, kako je rečeno, ispunjen je jedan od glavnih uvjeta iz odluke o ujedinjenju Mostara što ju je potkraj siječnja ove godine nametnuo Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown.

Gradonačelnik Hamdija Jahić je usvajanje gradskog proračuna ocijenio je velikim korakom naprijed. "U mostarskim gradskim institucijama više neće biti jednonacionalnih upravnih odbora. Ubuduće će Upravni odbori biti u tim ustanovama višenacionalni, sastavljeni od po dva Hrvata i Bošnjaka i jednog Srbina", rekao je Jahić. Dogradonačelnik Ljubo Bešlić je izjavio kako je usvajanjem gradskog proračuna mostarsko Gradsko vijeće preuzelo osnivačka prava nad više institucija u gradu čime je, kako se izrazio, uistinu počela reforma u Mostaru.

Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown pozdravio je usvajanje mostarskog gradskog proračuna, priopćio je Ured Visokog predstavnika (OHR). "Usvajanje proračuna pokazuje da lokalni političari u Mostaru počinju shvaćati potrebu zajedničkog rada za dobrobit građana", istaknuo je Ashdown.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙