FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTMIČARI JUŽNOKOREJCA PRODUŽILI ROK

BAGDAD, 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Gerilci koji su oteliJužnokorejanca u Iraku pristali su na daljnje razgovore o njegovojsudbini, rekao je u utorak irački posrednik.
BAGDAD, 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Gerilci koji su oteli Južnokorejanca u Iraku pristali su na daljnje razgovore o njegovoj sudbini, rekao je u utorak irački posrednik.

Mohammed al-Obedi, Iračanin koji radi za zaštitarsku južnokorejsku tvrtku NKTS u Bagdadu rekao je da su mu irački svećenici koji pregovaraju s otmičarima 33-godišnjega Kima Sun-ila rekli kako je pomaknut rok za pogubljenje taoca.

Kimovi otmičari prvo su najavili da će mu odrubiti glavu do ponedjeljka navečer ako Koreja ne povuče svoje snage iz Iraka, a Seul je taj zahtjev odbio.

Obedi kaže da on djeluje kao posrednik u tim pregovorima i razgovara s južnokorejskim vlastima i iračkim svećenstvom koje je u kontaktu s otmičarima. Prema njegovim riječima, otmičari nisu rekli koliko će dugo čekati s izvršenjem prijetnje.

"Otmičari su rekli da su voljni pregovarati ako Južna Koreja prestane s provokativnim komentarima i ublaži ton u vezi sa snagama (koje ima u Iraku)", rekao je Obedi.

Snimka na kojoj Kim moli za život poslana je arapskim satelitskim televizijskim postajama u nedjelju navečer. Na istoj vrpci njegovi otmičari kažu da će ga ubiti u roku od 24 sata. Odonda se o sudbini otetoga Korejca ništa ne zna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙