FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREGOVARAČ TRAŽI NASTAVAK RAZGOVORA O JUŽNOKOREJSKOM TAOCU U IRAKU

SEUL, 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Pregovarač se sastao sislamskim militantima koji su zaprijetili da će ubiti jednogjužnokorejskog taoca u Iraku i zatražio je više vremena za pregovore,javila je novinska agencija Yonhap.
SEUL, 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Pregovarač se sastao s islamskim militantima koji su zaprijetili da će ubiti jednog južnokorejskog taoca u Iraku i zatražio je više vremena za pregovore, javila je novinska agencija Yonhap.

Yonhap se poziva u svom izvješću na šefa južnokorejske zaštitarske tvrtke NKTS koji je rekao da se jedan irački suradnik, Mohamed al Obedi, sastao s otmičarima u ponedjeljak te da će ponovo razgovarati s njima u utorak.

"Obedi se danas sastaje s otmičarima kako bi razgovarao o uvjetima oslobađanja i potvrđeno je da je Kim (Sun-il) dobro", rekao je.

Južna Koreja traži pomoć diljem svijeta kako bi oslobodila svojeg državljanina kojemu u Iraku prijeti odrubljivanje glave.

Skupina koju Washington sumnjiči za veze s al-Qaedom otela je 33-godišnjeg Kim Sun-ila, koji je u ponedjeljak navečer prikazan na televizijskoj postaji al Jazeera kako moli za svoj život. Rok kojega su otmičari postavili je istekao, no njegova sudbina je zasad nepoznata.

Južna Koreja odbila je zahtjev otmičara da povuče planove o slanju 3.000 vojnika u Irak, koji bi se trebali pridružiti postojećem kontingentu od 670 vojnika. Povećani kontingent bio bi treći po veličini, nakon američkog i britanskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙