FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI PARLAMENT RASPRAVLJA O FINANCIJSKOM PRORAČUNU, O SSP-U VJEROJATNO SUTRA

RIM, 22. lipnja 2004. (Hina) - Zastupnički dom talijanskog Parlamenta,koji za ovaj tjedan ima na dnevnom redu ratifikaciju Sporazuma ostabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Hrvatske i zemalja Europskeunije, u utorak na dnevnom redu ima raspravu o završnom računu toga,donjeg doma parlamanta za 2003. te projekt troškova za 2004. godinu sobzirom na godišnji proračun.
RIM, 22. lipnja 2004. (Hina) - Zastupnički dom talijanskog Parlamenta, koji za ovaj tjedan ima na dnevnom redu ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između Hrvatske i zemalja Europske unije, u utorak na dnevnom redu ima raspravu o završnom računu toga, donjeg doma parlamanta za 2003. te projekt troškova za 2004. godinu s obzirom na godišnji proračun.

U sklopu te točke dnevnog reda Zastupničkog doma predviđena je rasprava i usvajanje plana bilance za trogodište do 2006. godine.

S obzirom na već utvrđeni tjedni dnevni red, predsjednik Zastupničkog doma može, ovisno o vremenu koje je u jednom danu predviđeno i potrošeno za raspravu, uvrstiti i točku dnevnog reda koja se odnosi na ratifikaciju SSP-a s Hrvatskom. Ako bi u utorak predvečer ostalo vremena za to, predsjednik Zastupničkog doma ima pravo uvrstiti ratifikaciju SSP-a na dnevni red, no ipak se pretpostavlja da će ta točka doći na red u srijedu.

Prema prethodnom dnevnom redu, za raspravu i ratifikaciju SSP-a bilo je predviđeno sat i 55 minuta, ali se dio tog vremena već potrošen 8. ožujka, kada su govorili predstavnik komisija Parlamenta, vlade i oporbe, koji su predložili usvajanje zakona o ratifikaciji. Za raspravu i glasovanje o ratifikaciji ostalo je još oko 80 minuta.

U Senatu je SSP ratificiran, ali će se ipak vratiti ponovno na tzv. tehničku ratifikaciju, nakon one u Zastupničkom domu. Senat je prošle godine ratificirao SSP, no s obzirom da to u proračunskoj 2003. nije uspio učiniti i Zastupnički dom a zakoni se moraju u istoj proračunskoj godini izglasovati u oba doma, Senat ponovno morati ratificirati sporazum s Hrvatskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙