FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: NIZOZEMCI SE UZDAJU U SEBE I ČEŠKU, LATVIJCI VJERUJU U ČUDO

BRAGA, 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Iako ima ugovor do SP-a 2006.nizozemski izbornik Dick Advocaat mogao bi ranije spakirati svojekofere. Nizozemska u posljednjem dvoboju D skupine Europskognogometnog prvenstva igra protiv Latvije, i osim pobjede moraju senadati dobrim vijestima iz ogleda između Njemačke i Češke. To značineriješeno ili poraz Nijemaca.
BRAGA, 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Iako ima ugovor do SP-a 2006. nizozemski izbornik Dick Advocaat mogao bi ranije spakirati svoje kofere. Nizozemska u posljednjem dvoboju D skupine Europskog nogometnog prvenstva igra protiv Latvije, i osim pobjede moraju se nadati dobrim vijestima iz ogleda između Njemačke i Češke. To znači neriješeno ili poraz Nijemaca.

"Sada ovisimo o tome što će Češka napraviti i to nam se nikako ne sviđa. Svejedno, protiv Latvijaca moramo biti maksimalno koncentrirani. Očekuje nas teška utakmica protiv protivnika koji se vrlo dobro suprostavio Česima i Nijemcima", kaže nizozenmski veznjak Edgar Davids.

Izbornik Advocaat, koji se još uvijek mora braniti od kritika upućenih na njegov račun, naglašava kako izmjene koje načinio na utakmici protiv Češke nisu krive za poraz. Ne želi priznati kako je nizozemska igra pala kada je zamijenio Arjena Robbena i uveo Paula Bosvelta.

"Do preokreta nije došlo zbog izmjena, već zbog individulanih grešaka", ističe Advocaat. Protiv Latvije će krenuti s istim sastavom koji je započeo utakmicu sa Češkom. Ne može računati na isključenog braniča Johnnya Heitingu, pa će njegovo mjesto u momčadi zauzeti Michael Reiziger.

Latvijci se, pak, nadaju da bi svoje prvo sudjelovanje na europskim prvenstvima mogli okruniti pobjedom.

"Ako smo ispunili prvi san, plasman na EP, ne vidim zašto ne bismo mogli još jedan", kazao je najbolji igrač Latvije napadač Maris Verpakovskis.

"Protiv Čeha smo izgubili, a s Nijemcima smo igrali neriješeno. Nedostaje nam pobjeda", izjavio je latvijski izbornik Aleksandrs Starkovs, jedan od najzaslužnijih što je nogomet postao top tema u baltičkoj državi.

VJEROJATNI SASTAVI -

NIZOZEMSKA (4-3-3): 1-Edwin van der Sar; 2-Michael

Reiziger, 4-Wilfred Bouma, 3-Jaap Stam, 5-Giovanni van

Bronckhorst; 20-Clarence Seedorf, 8-Edgar Davids, 6-Philip Cocu;

7-Andy van der Meyde, 10-Ruud van Nistelrooy, 19-Arjen Robben

LATVIJA (4-4-2): 1-Aleksandrs Kolinko; 7-Aleksandrs Isakovs,

2-Igors Stepanovs, 4-Mihails Zemlinskis, 6-Olegs Blagonadezdins;

8-Imants Bleidelis, 14-Valentins Lobanovs, 3-Vitalijs Astafjevs,

10-Andrejs Rubins; 11-Andrejs Prohorenkovs, 9-Maris Verpakovskis

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙