FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagrebačka gradonačelnica obišla završene ugovorene radove na poslovnim prostorima sjeverne tribine stadiona maksimir

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica VlastaPavić s predstavnicima gradske vlasti i Skupštine te predstavnicima NKDinama obišla je danas završene ugovorene radove na poslovnimprostorima sjeverne tribine stadiona Maksimir.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić s predstavnicima gradske vlasti i Skupštine te predstavnicima NK Dinama obišla je danas završene ugovorene radove na poslovnim prostorima sjeverne tribine stadiona Maksimir.

Poslovni prostori izvedeni su u visokom roh bau, izvedeno je 60 posto radova, a do rujna će se dovršiti radovi na instalacijama i uređenje okoliša. Za ovu fazu radova Grad Zagreb osigurao je 84,5 milijuna kuna, rekla je zagrebačka gradonačelnica.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić novinarima je izjavio kako se stadion Maksimir planira dovršiti u 2006., a do idućeg ljeta trebao bi biti uređen okoliš. Rekao je da su do sada za tri faze radova osigurali 255 milijuna kuna (dovršetak sjeverne tribine, uređenje okoliša sjeverne i zapadne s krovom zapadne tribine te izdizanje terena na 3,5 metra atletskog i nogometnog borilišta), te da će se vidjeti koliko će još koštati ostatak radova.

Predsjednik Nogometnog Kluba "Dinamo" Mirko Barišić rekao je da je rok završetka ugovorenih radova na poslovnim prostorima sjeverne tribine ispoštovan iako je pomaknut nekoliko dana (bio je najavljen za 15. lipnja) te čestitao svima, a posebno izvođačima.

Rekao je kako je uvjeren da će do konca godine biti natkrivena i uređena tribina zapad i vjerojatno natkrivena tribina sjever. Nadamo se da ćemo za godinu dana imati jedan prelijepi objekat na toj prekrasnoj lokaciji, rekao je Barišić.

Vlasta Pavić rekla je da je do sada u stadion Maksimir utrošeno 350 milijuna kuna i kako se nada da će se svi radovi na stadionu nastaviti u predviđenim i planiranim rokovima. Za sada je Grad osigurao 84,5 milijuna kuna, a za iduće faze radova morat će se planirati financijska sredstva. Stadion Maksimir bit će i završen kao što je to davno bilo najavljivano, iako bi bili sretniji da nismo trebali ovako velike novce ulagati za dovršenje stadiona jer ima puno važnijih i prećih stvari u ovom gradu, rekla je Pavić. Međutim, to je jedan objekat koji je ostao nedovršen i pripala nam je ta čast i obveza da ga dovršimo koliko je to moguće, dodala je i najavila proslavu iduće faze završetka radova na jesen.

Poslovni prostori na stadionu će se nakon raspisanih natječaja iznajmljivati na višegodišnji najam, a tko ih uzme u najam morat će ih i urediti. Predviđeno je da jedan dio prostora koriste i športske ustanove i udruge.

Radovi na gradnji (dovršenju) sjeverne tribine stadiona Maksimir dio su realizacije projekta stadiona Maksimir koji osim dovršenja sjeverne tribine obuhvaća i izgradnju krova nad zapadnom tribinom, dovršenje zapadne tribine, uređenje okoliša, komunalnu infrastrukturu cijelog stadiona, te u zadnjoj fazi, izgradnju garaže ispod nogometnog igrališta.

(Hina) xbma

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙