FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAAF ZAGREB: DOLAZI SVJETSKA ELITA U ŽENSKOM VISU I KLADIVU

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Stadion u Športskom parku Mladosti će29. lipnja ponovno biti domaćin međunarodnog atletskog mitinga IAAFGrand Prix Zagreb, najjačega atletskog natjecanja u ovom dijeluEurope, kazao je na konferenciji za novinare direktor mitinga HaraldEdletzberger.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Stadion u Športskom parku Mladosti će 29. lipnja ponovno biti domaćin međunarodnog atletskog mitinga IAAF Grand Prix Zagreb, najjačega atletskog natjecanja u ovom dijelu Europe, kazao je na konferenciji za novinare direktor mitinga Harald Edletzberger.

On je najavio dolazak oko 200 atletičara i atletičarki, dok kojih su neki zaista vrhunska atletska imena, a miting će biti i u znaku hrvatskih atletičarki - visašice Blanke Vlašić,kladivašice Ivane Brkljačić i daljaša Siniše Ergotića. Upravo će u njihovim disciplinama biti najveća moguća konkurencija, sa najboljima na svijetu, pa će tako uz Blanku Vlašić, koja je lani upravo na stadionu Mladosti po prvi puta preskočila dva metra, na visu biti svjetska prvakinja Hestrie Cloete, Šveđanka Kajsa Berqvist, koja će upravo u Zagrebu po prvi puta nastupiti ove sezone, te još jedna vrhunska visašica - Vita Palamar, Inga Babakova ili Jelena Slusarenko. Na ženskom visu bit će četiri od pet najboljih na svijetu, a slična je situacija i kod ženskog kladiva, pa će Ivana Brkljačić, koja je ove godine već dvaput popravljala državni rekord, imati najveću moguću konkurenciju. U Zagreb dolazi svjetska prvakinja Kubanka Ypsy Moreno, Poljakinja Kamilla Skolimowska, Ruskinja Olga Kuzenkova i Kineskinja Wang Yu.

Lista sudionika u muškom dalju još nije poznata, ali je hrvatski rekorder Siniša Ergotić, koji je prije nekoliko dana doskočio do 8.09 metara, obećao dobar rezultat bez obzira na konkurenciju.

Sigurno je da će u na Memorijalnoj utrci na 110 prepone nastupiti čovjek sa najboljim rezultatom ove sezone Kinez Xian Liu, potom Latvijac Stanislav olijars, Amerikanac Duane Ross, a uz njih bi mogao profitirati i hrvatski prvak u ovoj disciplini Jurica Grabušić.

Izvjesno je da će lista uglednih sudionika rasti svakim danom, potvrdio je Edletzberger, naglasivši da će nastojati u Zagreb dovesti još neka poznata imena.

Zbog TV-prijenosa HRT-a i Eurosporta miting će po prvi puta biti "dnevni", sa najjačim disciplinama između 18.30 i 21 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙