FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor položila temeljni kamen za izgradnju kuće SOS-Zajednice mladih Osijek

OSIJEK/BELI MANASTIR, 18. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor položila je danas temeljni kamen za kuću SOS-Zajednicemladih Osijek II, koja se gradi zahvaljujući donaciji Zvonimira Bobanaod milijun i 200 tisuća kuna.
OSIJEK/BELI MANASTIR, 18. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je danas temeljni kamen za kuću SOS-Zajednice mladih Osijek II, koja se gradi zahvaljujući donaciji Zvonimira Bobana od milijun i 200 tisuća kuna.

Bobanova donacija za izgradnju kuće SOS-Zajednice mladih cjelokupni je prihod s njegova oproštajnog susreta u jesen 2002., kada su u dvoboju na maksimirskom stadionu Svjetske zvijezde pobijedile Vatrene -reprezentaciju Hrvatske iz '98. 2:1, pogotcima Papina i Leonarda, dok je jedini pogodak za Hrvatsku, kao gost, postigao Goran Ivanišević

Kako je na otvaranju istaknula dr. Mariza Katavić, predsjednica Udruge SOS - Dječje selo Hrvatska, grad Osijek i Osječko-baranjska županija besplatno su ustupili zemljište, svi dokumenti su bez problema i na vrijeme ishodovani, što je "dokaz velike ljubavi za budućnost mladih osoba koje će tu stanovati". U kući će živjeti 16 mladih bez roditeljske skrbi, koji će tu boraviti tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Ministrica Kosor istaknula je kako je to primjer brige za mlade i način kako organizirano društvo u tome može pomoći. Ministrica je obišla SOS-Zajednicu mladih Osijek I, gdje već stanuje 16 mladih u dobi od 15 do 19 godina, zajedno s četiri odgajatelja i voditeljem zajednice.

U Belom Manastiru ministrica Kosor potpisala je sporazum s gradonačelnikom Davorinom Bubalovićem o financiranju obnove objekta za skrb o starijim i nemoćnim osobama, čija je vrijednost milijun i 900 tisuća kuna. Objekt će biti prilagođen starim osobama i invalidima, a radovi trebaju biti gotovi do 11. studenoga, Dana grada Beloga Manastira. U domu će biti smješteno 50-ak osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙