FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TURSKA POVUKLA DIPLOMATE IZ IZRAELA, NAVODNO ZBOG RUTINSKIH KONZULTACIJA

JERUZALEM/ANKARA, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski dnevnilist Haaretz u ponedjeljak je objavio da je Turska, nakon kritika naračun izraelskih vojnih akcija na palestinskim područjima, povukladvojicu visokih diplomata na "konzultacije", a turski diplomatskiizvor pojašnjava da je riječ o rutinskom postupku te da se diplomati uIzrael vraćaju već u četvrtak.
JERUZALEM/ANKARA, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izraelski dnevni list Haaretz u ponedjeljak je objavio da je Turska, nakon kritika na račun izraelskih vojnih akcija na palestinskim područjima, povukla dvojicu visokih diplomata na "konzultacije", a turski diplomatski izvor pojašnjava da je riječ o rutinskom postupku te da se diplomati u Izrael vraćaju već u četvrtak.

"Konzultiramo se. Nakon odluke premijera Ariela Sharona da se povuče iz Gaze nastala je nova situacija i mi razmatramo kako to može pomoći mirovnom planu", rekao je turski izvor novinarima.

Haaretz javlja da su povučeni veleposlanik Feridun Sinirlioglu i generalni konzul u Jeruzalemu Huseyin Bicakli.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova i tursko veleposlanstvo u Tel Avivu nisu se odlučili za komentar.

Između Izraela i Turske, koja je prošli mjesec kritizirale oštre mjere sigurnosti izraelske strane, pojavile su se napetosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙