FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U EUROPSKOJ UNIJI GODIŠNJE OD POSLJEDICA UŽIVANJA DUHANA UMRE 660.000 STANOVNIKA

DUBLIN, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Od posljedica uživanja duhana uEuropskoj unije svake godine umre 660.000 stanovnika, izjavio je učetvrtak u Dublinu irski ministar zdravstva Michel Martin.
DUBLIN, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Od posljedica uživanja duhana u Europskoj unije svake godine umre 660.000 stanovnika, izjavio je u četvrtak u Dublinu irski ministar zdravstva Michel Martin.

"Borba protiv pušenja i dalje je jedan od najvećih izazova svjetske zdravstvene politike", ocijenio je Martin, dodajući ad čak 15 posto stanovnika Unije umire od posljedica uživanja duhana.

Dr. Catherine Le Gales-Camus, pomoćnica direktora Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), nedavno je izjavila je da će se u predstojeća dva desetljeća u svijetu godišnja brojka prerano oboljelih i umrlih od bolesti povezanih s uživanjem duhana udvostručiti te da će doseći brojku od 9,8 milijuna.

U ožujku je u Irskoj uvedena odluka bez presedana - zabrana pušenja na javnim mjestima poput pubova, restorana, pa čak i u automobilima tijekom vožnje. Kazna za kršenje zabrane iznosi do 3.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙