FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Transparency International poziva dužnosnike da se dosljedno pridržavaju zakona o sprečavanju sukoba interesa

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Transparency International Hrvatskapozvao je danas sve državne dužnosnike, bez obzira na stranačkupripadnost, da podrže provedbu Zakona o sprječavanju sukoba interesa idosljedno ga se sami pridržavaju jer je to najbolja podrška Hrvatske uprocesu približavanja Europskoj uniji.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Transparency International Hrvatska pozvao je danas sve državne dužnosnike, bez obzira na stranačku pripadnost, da podrže provedbu Zakona o sprječavanju sukoba interesa i dosljedno ga se sami pridržavaju jer je to najbolja podrška Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji.

U Transparency Internationalu smatraju da je od izmjena samog zakona daleko bitnija promjena odnosa državnih dužnosnika prema tom zakonu i njegovo dosljedno provođenje.

Udruga upozorava da je proces usvajanja zakona pokazao da ga stranke uglavnom smatraju novim poligonom za odmjeravanje snaga, iako obavljanje javne dužnosti podrazumjeva više od pukog političkog nadmetanja, i za cilj ima podizanje odgovornosti u obavljanju vlasti i poštivanje duha zakona.

Transparency International smatra da nove zakonske izmjene djelomično prihvaćaju korektne stručne prijedloge vezane uz odredbu o darovima, udjelima u trgovačkim društvima i radu poljoprivrednika, ali upozorava da je proširenje kruga dužnosnika i konvalidacija problema imenovanja dužnosnika u upravne odbore ozbiljan korak unatrag što remeti strukturu zakona, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙