FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zrinjevcu u subotu "zagreb pride", organizatori očekuju 200-tinjak sudionika

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - "Zagreb Pride" održat će se 19.lipnja u Zagrebu s ciljem zalaganja za prava homoseksualnih,biseksualnih i transeksualnih osoba, a povorka će krenuti u podne saZrinjevca, užim središtem grada i natrag na Zrinjevac gdje će seodržati program, rekli su organizatori na današnjoj konferenciji zanovinare .
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - "Zagreb Pride" održat će se 19. lipnja u Zagrebu s ciljem zalaganja za prava homoseksualnih, biseksualnih i transeksualnih osoba, a povorka će krenuti u podne sa Zrinjevca, užim središtem grada i natrag na Zrinjevac gdje će se održati program, rekli su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare .

Pod sloganom "Živjela različitost" sa "Zagreb Pridea" bit će upućene poruke protiv transfobije i netolerancije Crkve u Hrvatskoj, rekla je Sanja Kajinić iz Organizacijskog odbora.

Danijel Šurjan rekao je da su na "Zagreb Pride" pozvali predsjednika Republike Stjepana Mesića, ali da im je odgovorio da je spriječen doći.

Premijera Ivu Sanadera i nikoga iz HDZ-a nismo zvali jer smo znali da se neće odazvati s obzirom da se to kosi s njihovim načelima, rekao je Šurjan.

Na "Zagreb Pride" nismo pozivali političare da se pridruže na pozornici, ali ih pozivamo da se pridruže povorci, rekla je Kajinić.

Osiguranje "Zagreb Pride" prepušteno je isključivo policiji.

Upitani od novinara tko financira održavanje "Zagreb Pride" odgovorili su da su od jedne privatne donatorice iz SAD-a dobili 3.700 američkih dolara, a od američke udruge Urgent Action Fund 5.000 dolara. Tražili smo novac i od zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, ali još nemamo konkretan odgovor, rekao je Šurjan.

Ovogodišnji "Zagreb Pride" održat će se treći put, a pridružuje se međunarodnoj mreži Povorki ponosa u svijetu InterPride koja okuplja 25 zemalja u kojima će se ove godine održati Pride-ovi.

Policija će za potrebe osiguranja potpuno metalnom zaštitnom ogradom ograditi prostor Zrinjevca i djelomično Preradovićev trg i neće dozvoliti okupljanje građana koji nisu sudionici ili posjetitelji skupa.

Na ulazima u štićeni prostor redarska služba pregledavat će posjetitelje. Policija će biti prisutna i na prostorima kuda će se povorka kretati.

Organizatori su policiji najavili kako na skupu očekuju oko 200-tinjak sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙