FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GURKE ĆE VOZITI AUTOBUSE U WALESU

LONDON, 16. lipnja 2004. (Hina) - Zbog nedostatka interesa među domaćompopulacijom jedna se autoprijevoznička tvrtka u Walesu obratilabritanskoj vojsci i zaposlila 21 Nepalca iz slavne postrojbe Gurka.
LONDON, 16. lipnja 2004. (Hina) - Zbog nedostatka interesa među domaćom populacijom jedna se autoprijevoznička tvrtka u Walesu obratila britanskoj vojsci i zaposlila 21 Nepalca iz slavne postrojbe Gurka.

Bev Fowles, izvršna direktorica tvrtke 2Travel rekla je da su nedavno tražili vozače, ali im se nitko nije javio na oglas. Nakon toga su ih kontaktirali iz britanske vojske i ponudili mu da zaposli Nepalce iz postrojbi Gurka, kojima uskoro prestaje važiti ugovor s vojskom.

Jedan od prvih s kojim je Fowles stupila u kontakt bio je Bhim Rai. "Bhim nam savršeno odgovara. Može voziti autobus, savršeno govori engleski jezik i želi ostati u Velikoj Britaniji nakon odlaska iz vojske", naglasila je Bev Fowles.

Rai je pomogao u zapošljavanju još 20 svojih sunarodnjaka u istoj kompaniji. "Neki od njih već imaju vozačke dozvole za autobus, a ostali su na obuci. Dobro je što se i kod njih u Nepalu vozi lijevom stranom ceste, pa se uopće ne moraju prilagođavati", dodala je Fowles.

Postrojbe nepalskih Gurki u britanskoj vojsci poznate su po discipliniranosti i odvažnosti svojih pripadnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙