FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATENTAT U BAGDADU: 35 MRTVIH I 119 RANJENIH

BAGDAD, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Trideset i pet osoba ubijeno je a119 ih je ranjeno u atentatu automobilom bombom u četvrtak ujutroispred centra za regrutaciju iračke vojske u Bagdadu, priopćilo jeiračko ministarstvo zdravstva.
BAGDAD, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Trideset i pet osoba ubijeno je a 119 ih je ranjeno u atentatu automobilom bombom u četvrtak ujutro ispred centra za regrutaciju iračke vojske u Bagdadu, priopćilo je iračko ministarstvo zdravstva.

Bijelo terensko vozilo eksplodiralo je pokraj centra za regrutaciju u blizini aerodroma Muthanna, gdje su smješteni i američki vojnici.

Žrtve su, prema prvim podacima Iračani, pripadnici snaga sigurnosti i civili.

"Devet je mrtvih tijela dovezeno, i još je 47 ranjenika, među kojima jedna žena, primljeno na liječenje" u bolnici Al-Karama, izjavio je Abdel Monem Hussein, direktor hitne službe te ustanove. Nešto ranije govorilo se o osam ubijenih i 40 ranjenih.

Sa svoje strane direktor bolnice Karkh Abdel Mehdi Amir kazao je novinarima da je njegova ustanova primila "sedam ubijenih i 30 ranjenih".

U bolnici Yarmouk osoba odgovorna za popis preminulih, Ali Rassoul, zaveo je 17 mrtvih dok je liječnik u hitnoj službi doktor Ranaa Abdel Karim kazao da je "primljeno 50 ranjenih".

"Radilo se o automobilu bombi. Ne znamo marku automobila jer je ostao samo motor i mjenjač brzina", kazao je Saad Nafaa, policajac koji je bio svjedok atentata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙