FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRODI: NOVI USTAV EU-A KAO BORBA PROTIV GLASAČKE APATIJE

BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Čelnici zemalja članica EUkoji će se ovaj tjedan okupiti u Bruxellesu moraju održati obećanje iostvariti novi dogovor o europskom ustavu kako bi se obnovila vjeragrađana u Uniju, izjavio je u srijedu glavni tajnik Europske komisijeRomano Prodi.
BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Čelnici zemalja članica EU koji će se ovaj tjedan okupiti u Bruxellesu moraju održati obećanje i ostvariti novi dogovor o europskom ustavu kako bi se obnovila vjera građana u Uniju, izjavio je u srijedu glavni tajnik Europske komisije Romano Prodi.

"Važno je za nas da ovaj tjedan postignemo uspjeh", rekao je Prodi novinarima uoči europskog summita koji će se u Bruxellesu održati 17. lipnja.

"Nepostizanje dogovora bit će jako loš znak i zato je vrlo važno da ga ostvarimo", kazao je Prodi.

Prodi je izrazio "zabrinutost" zbog lošeg odaziva na europskim izborima prošli tjedan, kazavši kako bi ovaj summit trebao ukazati na javnu apatiju unutar EU-a.

"Europljani su vrlo razočarani. Europa nije ispunila njihova očekivanja", dodao je.

Čelnici sada moraju pokazati da mogu rješavati probleme, istaknuo je Prodi.

Prodi je naglasio kako čelnici 25 zemalja članica EU moraju ostaviti međusobne razlike po strani i usuglasiti se oko novog europskog ustava.

"Pozivam sve šefove vlada da ostave po strani suzdržanost i shvate da je Europa mnogo važnija", rekao je Prodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙