FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ PRIMIO POTPREDSJEDNIKA KINESKE VLADE

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u srijedu u Zagrebu potpredsjednika kineske vlade ZengaPeiyana, priopćio je Ured Predsjednika.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu u Zagrebu potpredsjednika kineske vlade Zenga Peiyana, priopćio je Ured Predsjednika.

Potpredsjednik kineske vlade prenio je Mesiću pozdrave kineskog predsjednika i političkog vodstva Kine, te je istaknuo kako su odnosi između dviju zemalja posebno uznapredovali nakon Mesićeva posjeta Kini u svibnju 2002., priopćeno je.

U razgovoru je naglašeno kako su sadašnji politički odnosi vrlo dobri, ali da je potrebno popraviti gospodarske odnose kroz ulaganja u infrastrukturu, elektroindustriju i brodogradnju. Naglašen je i obostrani interes za suradnju u turizmu, priopćeno je.

Potpredsjednik Zeng je izrazio želju da luka Rijeka postane distributivni centar za plasiranje kineske robe na europsko tržište. Također se razgovaralo i o uključenju Hrvatske u europske integracije, pri čemu je potpredsjednik kineske vlade čestitao Hrvatskoj na napretku na njenom putu. Na kraju razgovora, predsjednik Mesić je ponovio poziv kineskom predsjedniku Hu Jintau da posjeti Hrvatsku, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙