FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: MILOŠEVIĆ MORA ODGOVARATI ZA GENOCID

DEN HAAG, 16. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Suci Međunarodnog kaznenogsuda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odbili su u srijedu zahtjev da se uprocesu protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševićaodbaci optužnica za genocid.
DEN HAAG, 16. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Suci Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odbili su u srijedu zahtjev da se u procesu protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića odbaci optužnica za genocid.

"Sudbeno je vijeće zaključilo da postoji dovoljno dokaza da je genocid počinjen na sedam mjesta, uključujući Srebrenicu. Postoji također dovoljno dokaza da je optuženi bio sudionik kriminalne organizacije, uključujući i čelništvo bosanskih Srba, koje je imalo namjeru uništiti bosanske muslimane kao skupinu", stoji u izvješću agencije Reuters koja je pribavila sudsku odluku da optužnica za genocid ostane na snazi, premda još nije službeno objavljena.

Zahtjev da se protiv Miloševića odbaci optužnica za genocid podnijeli su u ožujku "amicus curiae" koji na suđenje brane njegove interese.

Kako navodi Reuters, suci Iain Bonomy (Velika Britanija) i Patrick Robinson (Jamajka) glasali da optužba za genocid ostane na snazi dok je suprotna mišljenja bio južnokorejski sudac O-Gon Kwon.

U četvrtak će se u Den Haagu održati predraspravna konferencija uoči početka iznošenja Miloševićeve obrane, u mjesecu srpnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙