FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: ZAKLJUČNA SJEDNICA ODBORA HBK ZA PRIPREMU I OBILJEŽAVANJE SEKD-a

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Na zaključnoj sjednici OdboraHrvatske biskupske konferencije (HBK) za pripremu i obilježavanjeSrednjoeuropskoga katoličkog dana (SEKD-a), održanoj u Tajništvu HBK,izraženo je zadovoljstvo aktivnim sudjelovanjem Hrvata na "Hodočašćunaroda" u austrijskom Nacionalnom marijanskom svetištu u Mariazellu.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Na zaključnoj sjednici Odbora Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za pripremu i obilježavanje Srednjoeuropskoga katoličkog dana (SEKD-a), održanoj u Tajništvu HBK, izraženo je zadovoljstvo aktivnim sudjelovanjem Hrvata na "Hodočašću naroda" u austrijskom Nacionalnom marijanskom svetištu u Mariazellu.

U Hodočašću naroda od 21. do 23. svibnja sudjelovalo je više od sto tisuća hodočasnika iz osam srednjoeuropskih država: Austrije, Madžarske, Češke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Odbora HBK za pripremu SEKD-a pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić izrazio je zadovoljstvo aktivnim sudjelovanjem hrvatskih katolika kojih je bilo oko deset tisuća na hodočašću. Biskup Košić je dodao da se katolici iz spomenutih zemalja žele i dalje povezivati te najavio da će predsjednici i glavni tajnici biskupskih konferencija tih zemalja u listopadu u Bratislavi raspravljati o budućoj suradnji.

Biskup Košić osvrnuo se i na pastirsko pismo koje su uoči hodočašća poslali predsjednici biskupskih konferencija srednjoeuropskih zemalja, koje je pročitano na središnjem euharistijskom slavlju u Mariazellu 22. svibnja. U pismu biskupi potiču na izgradnju zajedništva kojemu pridonose katolici u Europi. Taj dokument, po njegovim riječima, nudi perspektive za daljnju izgradnju Europe na kršćanskim korijenima, osobito danas kad je Europskoj uniji 25 država.

Biskup Košić zahvalio je hrvatskim medijima na praćenju toga velikog događaja za katolike, vjernike osam srednjoeuropskih zemalja.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙