FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LIHTENŠTAJN OD ICC-A TRAŽI DA SE ŽALBA PROGLASI PRIHVATLJIVOM

HAAG, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Lihtenštajn je u srijedu odMeđunarodnog kaznenog suda (ICC) zatražio da proglasi prihvatljivomžalbu koju je ta zemlja uložila protiv Njemačke zbog "povredesuvereniteta" kada je riječ o zahtjevima za odštetu imovinekonfiscirane za vrijeme Drugog svjetskog rata.
HAAG, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Lihtenštajn je u srijedu od Međunarodnog kaznenog suda (ICC) zatražio da proglasi prihvatljivom žalbu koju je ta zemlja uložila protiv Njemačke zbog "povrede suvereniteta" kada je riječ o zahtjevima za odštetu imovine konfiscirane za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Kneževina Lihtenštajn od ICC-a je zatražila prihvaćanje žalbe uložene još 2001. Ta zemlja od Njemačke traži odštetu zbog konfisciranja imovine te zemlje u Republici Češkoj i u Slovačkoj, što ih je Berlin, prema mišljenju dužnosnika Lihtenštajn, iza 1945. ustupio bivšoj Čehoslovačkoj, kao naknadu štete nanesene toj zemlji nakon Drugog svjetskog rata.

Berlin je u ponedjeljak od Suda zatražio da se žalba Lihtenštajna proglasi neprihvatljivom, uz objašnjenje da je imovinu o kojoj je riječ, a koju uglavnom traže članovi obitelji princa Hansa Adama II., konfiscirala Čehoslovačka nakon 1945., za što se Nijemci ne smatraju odgovornima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙