FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISTARŽIVANJE: VEĆINA IZRAELACA PROTIV ULASKA LABURISTA U VLADU

JERUZALEM, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Većina Izraelaca protivise, prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni u srijedu, ulaskulaburista u vladu, s obzirom da bi se upravo to moglo dogoditi nakonodluke izraelskog državnog tužitelja o nekažnjavanju izraelskogpremijera Ariela Sharona, navodno umiješenog u korupcijsku aferu,izvijestili su u srijedu službeni izvori.
JERUZALEM, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Većina Izraelaca protivi se, prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni u srijedu, ulasku laburista u vladu, s obzirom da bi se upravo to moglo dogoditi nakon odluke izraelskog državnog tužitelja o nekažnjavanju izraelskog premijera Ariela Sharona, navodno umiješenog u korupcijsku aferu, izvijestili su u srijedu službeni izvori.

Ukupno 54 posto ispitanika je na pitanje "bi li nakon prekida istrage o umiješanosti premijera u korupcijsku aferu željeli da u vladu uđu članovi Laburističke stranke" odgovorilo negativno, a 37 posto ih je odgovorilo potvrdno.

U pogledu odluke izraelskog državnog tužitelja Menahema Mazuza o nepokretanju sudskog postupka protiv Sharona 44 posto ispitanih Izraelaca bilo je za takav korak, a 42 posto ih je takvu mogućnost kritiziralo.

Mazuz je u utorak izjavio kako ne namjerava pokrenuti postupak o slučaju umiješanosti izraelskog premijera i njegova sina Gilada u korupcijsku aferu.

Istraživanje je za izraelski list Yediot Sharonot proveo institut Dahaf, a u njemu je sudjelovalo 500 Izraelaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙