FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON OSTAO BEZ VEĆINE U PARLAMENTU

JERUZALEM, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Vlada izraelskog premijeraAriela Sharona više ne raspolaže većinom u parlamentu, no oporba nijeu mogućnosti srušiti vladu, izjavio je u srijedu Gideon Saar,predsjednik kluba zastupnika vladajućeg Likuda u Knessetu.
JERUZALEM, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Vlada izraelskog premijera Ariela Sharona više ne raspolaže većinom u parlamentu, no oporba nije u mogućnosti srušiti vladu, izjavio je u srijedu Gideon Saar, predsjednik kluba zastupnika vladajućeg Likuda u Knessetu.

"Koalicija raspolaže s potporom 59 od 120 zastupnika, ali oporba ne može mobilizirati 61 zastupnika kako bi vlada pala", rekao je Saar u radijskoj izjavi.

Koalicija premijera Sharona doživjela je u utorak novi udarac nakon ostavke ministra stanovanja Effija Eitama i zamjenika ministra iz ureda premijera Yitzhaka Levya. Obojica su članovi Vjerske nacionalne stranke koja donosi glasove židovskih naseljenika. Koaliciju su napustili u znak prosvjeda zbog vladina usvajanja plana o povlačenju iz Gaze kojim se predviđa napuštanje 20-ak kolonističkih naselja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙