FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SHARON TVRDI DA IMA VEĆINU ZA SVOJ PLAN POVLAČENJA IZ GAZE

JERUZALEM, 6. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelski premijer ArielSharon u nedjelju je osigurao većinu u vladi koja podržava njegov planpovlačenja iz pojasa Gaze nakon što su pregovori u posljednji trenutakdoveli do dogovora koji su prihvatili i ministri koji su se dotadprotivili planu.
JERUZALEM, 6. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharon u nedjelju je osigurao većinu u vladi koja podržava njegov plan povlačenja iz pojasa Gaze nakon što su pregovori u posljednji trenutak doveli do dogovora koji su prihvatili i ministri koji su se dotad protivili planu.

Izraelski mediji javili su kako dogovor predviđa da prijedlog o kojemu će vlada glasovati ne uključuje nikakvu odluku o uklanjanju židovskih naselja, kako je to predviđao izvorni premijerov plan.

Umjesto toga će se Sharon obvezati da će se naselja početi uklanjati od ožujka sljedeće godine.

Taj kompromis zadovoljio je trojicu ministara iz Sharonove stranke Likud - ministra financija Benjamina Netanyahua, ministra vanjskih poslova Silvana Shaloma i ministra obrazovanja Limora Livnata, čijim je pristankom Sharon ostvario većinu od 14 prema sedam u korist svojeg plana.

Glasovanje će se provesti nakon rasprave vlade o planu, za koju se očekuje da bi mogla potrajati vrlo dugo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙