FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premantura: Otvoren kamp za slijepe

PREMANTURA, 15. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor popodne je simboličnim otključavanjem vrata otvoriladograđen i preuređen Edukacijsko-rehabilitacijski kamp slijepih uPremanturi nedaleko od Pule.
PREMANTURA, 15. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor popodne je simboličnim otključavanjem vrata otvorila dograđen i preuređen Edukacijsko-rehabilitacijski kamp slijepih u Premanturi nedaleko od Pule.

Čestitala je Hrvatskom savezu slijepih i slabovidnih osoba na, kako je rekla, upornosti i brizi za svoje članove, plod čega je taj veliki objekt namijenjen kvalitetnijem životu slijepih osoba.

Zadaća svih nas je potaknuti ljude, posebno u politici, da se doista zauzmu kako bi život invalida bio dostojniji i dostojanstveniji, poručila je Kosor, podsjetivši kako se 15. listopada proslavlja Dan bijelog štapa te kako je zakonski omogućeno kretanje slijepih osoba uz pomoć pasa vodiča.

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Miroslav Bebek svršetak prve faze izgradnje i preuređenja kampa ocijenio je uspjehom hrvatske države, istaknuvši kako je do sada iz Hrvatske lutrije u uređenje restauranta terase, šest soba i apartman za invalide u kolicima uloženo pet milijuna kuna.

Istaknuo je kako je taj uspjeh najbolji način proslave 58. obljetnice te nacionalne udruge slijepih i slabovidnih osoba, no najavio je i drugu fazu u kojoj će biti uloženo 2,5 milijuna kuna u preuređenje 19 soba, uvođenje centralnog grijanja i uređenje okoliša.

Kad bude u cijelosti uređen, u objektu će, po Bebekovim riječima, moći boraviti 60-ak slijepih i slabovidnih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙