FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LIVINGSTONE DOBIO DRUGI MANDAT GRADONAČELNIKA LONDONA

LONDON, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ken Livingstone izabran je upetak drugi put zaredom za gradonačelnika Londona, čime jeLaburistička stranka premijera Tonya Blaira dobila barem nekuzadovoljštinu nakon poražavajućih rezultata na lokalnim izborimadiljem Engleske i Walesa.
LONDON, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ken Livingstone izabran je u petak drugi put zaredom za gradonačelnika Londona, čime je Laburistička stranka premijera Tonya Blaira dobila barem neku zadovoljštinu nakon poražavajućih rezultata na lokalnim izborima diljem Engleske i Walesa.

Livingstone se natjecao kao kandidat Laburističke stranke, dok je prije četiri godine za gradonačelnika bio izabran kao nezavisni kandidat.

"Oduševljen sam što sam laburistima donio pobjedu ovdje, u ovome gradu", rekao je Livingstone nakon proglašenja rezultata.

Tijekom predizborne kampanje nije, međutim, propuštao priliku da naglasi svoju neovisnost o Blairu, koji ga je početkom godine pozvao natrag u stranku. Između ostalog, otvoreno se protivio ratu u Iraku, dok je Blair bio najodaniji američki saveznik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙