FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOKROVIČ: NE ŽELIMO KOMENTIRATI NIŠTA OKO SUNČANOG HVARA

MOKRICE, 15. lipnja 2004. (Hina) - "Radi poslovnih razloga, ne želimokomentirati ništa oko (privatizacije) Sunčanog Hvara", rekao je danasgeneralni direktor Termi Čatež Borut Mokrovič.
MOKRICE, 15. lipnja 2004. (Hina) - "Radi poslovnih razloga, ne želimo komentirati ništa oko (privatizacije) Sunčanog Hvara", rekao je danas generalni direktor Termi Čatež Borut Mokrovič.

Bio je to Mokrovičev odgovor na pitanje jesu li Terme Čatež i dalje zainteresirane za sudjelovanje u privatizaciji tog turističkog poduzeća koje mu je postavljeno na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati Termi Čatež za prošlu godinu.

Dodao je da je prilično skeptičan u pogledu većih investicija u Hrvatsku, ocjenivši da su u Hrvatskoj "prevelika očekivanja onih koji nešto prodaju." Problem je također, kako je rekao, prekratka sezona koja investicije čini ekonomski neisplativima.

Mokrovič tvrdi da Terme Čatež gotovo svakodnevno dobivaju poneku ponudu iz Hrvatske i to podjednako iz priobalja i s kontinenta. No, kako je istaknuo, poslovnu suradnju otežava prije svega problem nedefiniranog vlasništva, kao i urbanističkih uvjeta, ali i upitne isplativosti investicija.

Zato će, izvijestio je Mokrovič, zasad jedina investicija Termi Čatež u Hrvatsku biti sutrašnje otvaranje restorana brze prehrane u centru Zagreba.

Govoreći o poslovnim rezultatima u 2003., Mokrovič i njegovi suradnici istaknuli su 12 postotni rast prihoda od prodaje koji su iznosili 4,75 milijardi tolara ili oko 147,32 milijuna kuna, dok je dobit u odnosu na 2002. porasla čak 41 posto, na 848,13 milijuna tolara ili 26,3 milijuna kuna.

Broj noćenja u prošloj godini u Termama Čatež povećan je za 3,4 posto i dosegao je brojku od gotovo 530 tisuća.

Najčešći gosti Termi su, dakako, Slovenci, a hrvatski su gosti u 2003. ostvarili 20.795 noćenja, što je za 5,3 posto više nego u 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙