FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREBAČKI VOZAČI OVE GODINE LJUBAZNIJI PREMA PJEŠACIMA NEGO LANI

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački vozači ove su godineljubazniji prema pješacima nego lani, pokazuju to podaci tradicionalneakcije "Dan ljubaznosti u prometu" koju je policija u suradnji sTurističkom zajednicom Grada Zagreba provela 31. svibnja u povodu Danagrada.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački vozači ove su godine ljubazniji prema pješacima nego lani, pokazuju to podaci tradicionalne akcije "Dan ljubaznosti u prometu" koju je policija u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba provela 31. svibnja u povodu Dana grada.

U osmoj po redu akciji kontrolirano je ponašanje vozača na pješačkim prijelazima, a od 16.240 vozača, njih 7.161 ili 44 posto propustilo je pješake na obilježenom pješačkom prijelazu. To je u odnosu na rezultate prošlogodišnje akcije porast od 4,5 posto.

Akcijom se želi potaknuti veća tolerancija i uvažavanje između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Iz skupine savjesnih vozača organizatori akcije su prema registracijskim oznakama vozila odabrali njih desetero kojima su danas na prigodnoj svečanosti u Turističkoj zajednici uručene pohvale i prigodne nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙