FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MADRID ŽELI DA SOLANA BUDE BUDUĆI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA EU

LUXEMBOURG, 14. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska vlada želi daJavier Solana ostane na svojoj dužnosti Visokog predstavnika EU zavanjsku politiku kako bi u budućnosti postao ministar vanjskih poslovaUnije, rekao je španjolski ministar vanjskih poslova Miguel AngelMoratinos.
LUXEMBOURG, 14. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska vlada želi da Javier Solana ostane na svojoj dužnosti Visokog predstavnika EU za vanjsku politiku kako bi u budućnosti postao ministar vanjskih poslova Unije, rekao je španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos.

Javier Solana, čije se ime spominjalo u raspravama o budućem predsjedniku Europske komisije, "nije španjolski kandidat za to mjesto", izjavio je Moratinos na marginama Vijeća ministara EU u Luxembourgu.

"Cilj je da on bude kandidat za istu funkciju koju obnaša, s prespektivom da postane ministar vanjskih poslova EU" kada budući europski ustav stupi na snagu, dodao je Moratinos.

Budući ustav EU, o kojem još pregovaraju europski čelnici, trebao bi stupiti na snagu početkom 2006. pod uvjetom da proces ratifikacije uspije u svakoj od 25 zemalja EU.

Ustav predviđa spajanje funkcije visokog predstavnika EU za diplomaciju (na kojoj je trenutačno Javier Solana) i europskog povjerenika za vanjske odnose (na kojoj je trenutačno Chris Patten) u funkciju europskog ministra vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙