FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PET KURDSKIH NOVAKA U IRAČKOJ VOJSCI UBIJENI, A NJIHOVA TRUPLA SPALJENA

KIRKUK, 14. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pet kurdskih novaka iz noveiračke vojske ubijeni su, a njihova su trupla spalile nepoznate osobeu sjevernom dijelu Bagdada, rekao je na njihovu pokopu u ponedjeljakkurdski čelnik u Kirkuku (na sjeveru zemlje).
KIRKUK, 14. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pet kurdskih novaka iz nove iračke vojske ubijeni su, a njihova su trupla spalile nepoznate osobe u sjevernom dijelu Bagdada, rekao je na njihovu pokopu u ponedjeljak kurdski čelnik u Kirkuku (na sjeveru zemlje).

"Petorica ubijenih bili su članovi kurdskih stranaka i prolazili su obuku u pokrajini Taji (10 kilometara sjeverno od Bagdada)", kazao je za tisak Jalah Jawhar, predsjednik Domoljubnog saveza Kurdistana (UPK) u naftnom gradu Kirkuku.

"Riječ je o petorici Kurda koje su nepoznate osobe ubile, a trupla su stavili u njihovo vozilo i zapalili ga", dodao je. Njihovo se vozilo zaustavilo zbog kvara, pa su oni krenuli u mehaničarsku radionicu, no putem su napadnuti.

Jawhar je za napad optužio "neprijatelje Kurda i pristaše bivšeg režima Sadama Huseina". No upozorio je da on neće spriječiti "Kurde da ustraju na federalnom, demokratskom i pluralnom Iraku".

Turkmeni, Kurdi i Arapi žive u Kirkuku, gdje je nakon pada Sadamova režima u travnju 2003. bilo više sukoba između tih triju zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙