FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI SVJETSKI REKORD U PRELASKU LA MANCHEA AMFIBIJOM

CALAIS, 14. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Poduzetnik Richard Bransonprojurio je u ponedjeljak La Mancheom u amfibijskom vozilu u stiluJamesa Bonda za manje od dva sata i tako postavio novi svjetskirekord, javljaju agencije.
CALAIS, 14. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Poduzetnik Richard Branson projurio je u ponedjeljak La Mancheom u amfibijskom vozilu u stilu Jamesa Bonda za manje od dva sata i tako postavio novi svjetski rekord, javljaju agencije.

Razmetljiv i neobuzdan predsjednik tvrtke Virgin Group, koji je već postavio rekorde u prelasku Atlantika u balonu i gliseru, gotovo je za četiri i pol sata "srezao" stari rekord prelaska La Manchea u amfibijskom vozilu.

Nakon što je oborio rekord dvojice Francuza iz 60-ih godina, ushićeni Branson izjavio je da je "nešto morao ukrasti Francuzima" kad su ovi već u posljednjoj minuti u nedjelju u Portugalu nadjačali Engleze u nogometu s golom razlike.

Elegantno, sivo amfibijsko vozilo Aquada, u koje stanu tri osobe, može na kopnu razviti brzinu do 160 kilometara na sat i 30 milja (50 kilometara na sat) na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙