FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠERPA POTUKAO REKORD USPONA NA EVEREST ZA DVA SATA

KATMANDU, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Nepalski Šerpa potukao je zaviše od dva sata rekord najbržeg uspona na Everest (8848 metara),popevši se na najviši vrh svijeta za osam sati i deset minuta nakonnapuštanja baznog logora, objavile su u petak mjesne vlasti.
KATMANDU, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Nepalski Šerpa potukao je za više od dva sata rekord najbržeg uspona na Everest (8848 metara), popevši se na najviši vrh svijeta za osam sati i deset minuta nakon napuštanja baznog logora, objavile su u petak mjesne vlasti.

Šerpa Pemba Dorji (26), potukao je prethodni rekord koji je držao Šerpa Lakpa Gelu (36), koji je došao na vrh za 10 sati i 46 minuta u svibnju 2003., kazao je dužnosnik ministarstva turizma.

"Pemba se popeo na Everest, najviši vrh svijeta, u 02.10 sati po mjesnom vremenu, osam sati i 10 minuta nakon što je napustio bazni logor u srijedu navečer u 18 sati", prema neimenovanom dužnosniku.

Objava rekorda trebala bi postati službena kasnije tijekom petka, kazao je on.

Osobni rekord Pembe bio je 12 sati i 46 minuta, postignut 23. svibnja 2003. godine.

Prije napuštanja baznog logora, Pemba je na konferenciji za tisak najavio namjeru da obori Lakpin rekord brzine uspona na vrh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙