FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOKIO NAJSKUPLJI U SVIJETU, U STOPU GA PRATI LONDON

LONDON, 14. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Tokio je i dalje najskupljigrad u svijetu, dok se London popeo na drugo mjesto, pokazujurezultati istraživanja tvrtke Mercer Human Resource Consulting.
LONDON, 14. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Tokio je i dalje najskuplji grad u svijetu, dok se London popeo na drugo mjesto, pokazuju rezultati istraživanja tvrtke Mercer Human Resource Consulting.

Na trećem mjestu nalazi se Moskva, a slijede japanska Osaka i Hong Kong. Na drugom kraju liste 144 svjetskih gradova obuhvaćenih tim istraživanjem nalazi se paragvajski Asuncion, kao najjeftiniji grad u svijetu, drugu godinu zaredom.

"Ove su godine zabilježene dramatične promjene na ljestvici najvećim dijelom zbog oscilacija valutnih tečajeva", kazala je Marie-Laurence Sepede iz Mercera.

Ispitivanje uspoređuje cijene 200 stavki s liste u svakom od gradova, uključujući stanovanje, hranu, odjeću, zabavu i prijevoz. Koristeći New York kao bazni grad s nominalnih 100 bodova, Tokio je zabilježio 130,7 bodova, London 119, a Asuncion svega 36,5 bodova.

New York je najskuplji grad u Sjedinjenim Državama, i 12. na svjetskoj listi, a za njim slijede Los Angeles, Chicago i San Francisco. U Europi, nakon najskupljeg Londona, na drugom se mjestu nalazi Ženeva, ispred Kopenhagena i Zuericha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙