FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LJUBAV I GENI MOGU POBIJEDITI SIROMAŠTVO

LONDON, 27. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Ljubav i geni mogunadvladati i najteže siromaštvo, pokazalo je istraživanje o učincimačimbenika u okolini na razvoj djece.
LONDON, 27. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Ljubav i geni mogu nadvladati i najteže siromaštvo, pokazalo je istraživanje o učincima čimbenika u okolini na razvoj djece.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 1116 majki s petogodišnjim istospolnim blizancima iz krajnje siromašnih domaćinstava u Engleskoj i Walesu pokazalo je da siromaštvo ne mora biti doživotna osuda te da prava kombinacija ljubavi i gena može nadvladati bijedu.

"Djeca iz naše studije iskusila su više siromaštva od statističke granice koja se vodi po prihodima obitelji. Ona su živjela u najsiromašnijim četvrtima, u prenapučenim i krajnje derutnim kućama", rekla je Julia Kim-Cohen s psihijatrijskog instituta kraljevskog koledža u Londonu.

Istraživanje je pokazalo da genetski kod igra veliku ulogu u sposobnostima djece da se izdignu iz siromaštva.

"Toplina, ljubav, potpora i interes koju roditelji pružaju toj djeci također prave veliku razliku u njihovu kasnijem ponašanju", rekla je Kim-Cohen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙