FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETA OBLJETNICA ULASKA NATO-A NA KOSOVO

PRIŠTINA, , 12. lipnja 2004. (Hina) - Kosovski predsjednik IbrahimRugova rekao je u subotu kako je 12. lipnja, datum na koji su prijepet godina na Kosovo ušle snage NATO-a, najveći dan u najnovijojpovijesti Kosova.
PRIŠTINA, , 12. lipnja 2004. (Hina) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova rekao je u subotu kako je 12. lipnja, datum na koji su prije pet godina na Kosovo ušle snage NATO-a, najveći dan u najnovijoj povijesti Kosova.

Povodom pete obljetnice dolaska Sjevernoatlantskog saveza, u Prištini je održana svečana akademija na kojoj je izražena zahvalnost i priznanje za intervenciju NATO-a.

Rugova je u svom govoru naglasio da je 12. lipnja prije pet godina Kosovo dobilo slobodu i prigodu da odlučuje o svojoj budućnosti i sudbini. Dodao je da je Kosovo u tih pet godina postiglo veliki napredak te da postaje područje gdje se poštuje red i zakon.

Rugova je istaknuo da je formalno priznanje neovisnosti Kosova temeljno pitanje za građane Kosova.

Zapovjednik KFOR-a general Holger Kamerhof rekao je da u sklopu KFOR-a djeluje 36 naroda svijeta, te da oni pomažu građanima Kosova da žive u slobodi i miru.

Njemački general je dodao da će KFOR pomoći u učvršćivanju demokratskih institucija na Kosovu.

"Mi želimo da se na Kosovu poštuju prava manjina, te da ono ne bude mjesto nasilja", rekao je general Kamerhof.

Na petu obljetnicu ulaska NATO-a na Kosovo predsjednik Rugova odlikovao je Zlatnim ordenom slobode istaknute osobe i institucije iz Europe i SAD-a za njihove zasluge u obrani Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙