FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AL ARABIYA: ZAWAHIRI KRITIZIRA "INICIJATIVU ZA VELIKI BLISKI ISTOK"

DUBAI, 12. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Televizijski kanal Al Arabiya jeu petak navečer objavio tonski zapis s glasom koji se pripisuje'drugom čovjeku' terorističke mreže al Qaede Aymanu al Zawahiriju i nakojem on kritizira američki projekt za "Inicijativu Velikog Bliskogistoka".
DUBAI, 12. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Televizijski kanal Al Arabiya je u petak navečer objavio tonski zapis s glasom koji se pripisuje 'drugom čovjeku' terorističke mreže al Qaede Aymanu al Zawahiriju i na kojem on kritizira američki projekt za "Inicijativu Velikog Bliskog istoka".

"Amerika nema ništa s reformama. Zapravo, ono što ona tražio je zamjena sadašnjih režima s novim režimima. Navodne američke reforme ne mogu nam dopustiti da ostvarimo svoju neovisnost i ponos", kaže glas koji se pripisuje Zawahiriju.

"Prava čovjeka koja propovjedaju Amerikanci su prava kriminalca koji će poniziti muslimane", dodaje isti glas na snimci.

"Pravi projekt reformi počinje iznutra (arapskog i muslimanskog svijeta) sijaći volju otpora u našem duhu, u duhu naše djece i budućih generacija", zaključio je glas koji se pripisuje pomoćniku Osame bin Ladena.

Al Arabiya, televizijski kanal sa sjedištem u Dubaiju nije naveo datum kada je snimka napravljena, i njezina autentičnost ne može biti provjerena.

Aymane al-Zawahiri, u bijegu kao i bin Laden, egipatski je 53-godišnji kirurg i smatra ga se teoretičarem organizacije i pravim "mozgom" najspektakularnijih atentata.

Skupina osam industrijski najrazvijenijih država svijeta (G8) usvojila je u srijedu na svom summitu u Sea Islandu "partnerstvo za napredak i zajedničku budućnost" s regijom Bliskog istoka i sjeverne Afrike, a kojem je cilj promicanje političkih i gospodarskih reformi u toj regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙