FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJOLSKA ĆE TRAŽITI IZRUČENJE JEDNOGA OD GLAVNIH ORGANIZATORA NAPADA 11. OŽUJKA

MADRID, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Španjolska će od Italijetražiti izručenje Egipćanina Rabeija Osmana Sayeda Ahmeda, kojegasumnjiči za planiranje napada na vlakove u Madridu u kojima je 11.ožujka u podmetnutim eksplozijama poginula 191 osoba, rekli su u petakdužnosnici.
MADRID, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Španjolska će od Italije tražiti izručenje Egipćanina Rabeija Osmana Sayeda Ahmeda, kojega sumnjiči za planiranje napada na vlakove u Madridu u kojima je 11. ožujka u podmetnutim eksplozijama poginula 191 osoba, rekli su u petak dužnosnici.

Ahmed, zvan i "Mohamed Egipćanin", u utorak je uhićen u Milanu, a u Španjolskoj ga smatraju jednim od glavnih organizatora napada u Madridu, izvedenih tri dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Španjolsko pravosuđe pokrenulo je postupak za izručenje ubrzo nakon Ahmedova uhićenja u utorak, ali je nastavak postupka ovisio o odobrenju vlade traženja izručenja.

"Vlada je odlučila zatražiti izručenje Rabeija Osmana Sayeda Ahmeda, zvanog Egipćanin, kojemu se pripisuje velika odgovornost za teroristička ubojstva 11. ožujka", izjavila je zamjenica premijera Maria Teresa Fernandez de la Vega na konferenciji za novinare.

Državno tužiteljstvo protiv Ahmeda bi, kako se očekuje, moglo podići optužnicu za najmanje 190 ubojstava, 1400 pokušaja ubojstva i četiri teroristička djela, po jedno za svaki vlak u kojem je eksploziv bio podmetnut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙