FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRUPA POVEZANA S AL-QAIDOM PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD NA SALIMA

KAIRO, 19. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Teroristička skupina povezanas Al-Qaidom preuzela je odgovornost za ubojstvo predsjednika iračkogprijelaznog vijeća, Ezedinea Salima, izvijestili su u srijedu mediji.
KAIRO, 19. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Teroristička skupina povezana s Al-Qaidom preuzela je odgovornost za ubojstvo predsjednika iračkog prijelaznog vijeća, Ezedinea Salima, izvijestili su u srijedu mediji.

U priopćenju grupe koju predvodi najtraženiji terorist u Iraku Abu Masaab al-Zarqawi, objavljenom na islamističkim web-stranicama koje često objavljuju slična priopćenja, navedeno je da je samoubilački napad izveo Saudijac, pripadnik Al-Zarqawijeve, grupe Abu Salama al-Hegazi.

U napadu automobila-bombe u ponedjeljak je pred zgradom stožera koalicijskih snaga poginuo Salim i još šest Iračana. Vjeruje se da je skupina najtraženijeg terorista u Iraku Al-Zarqawija odgovorna i za ubojstvo američkog poslovnog čovjeka Nicka Berga.

Odgovornost za napad na Ezedina Salima preuzela je još jedna, do sada nepoznata, skupina Arapski pokret otpora. U priopćenju te skupine objavljenom na web-stranicama Salim se naziva "izdajicom i plaćeniokom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙