FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

vlada: premijer sander izrazio zadovoljstvo nacrtom ODLUKe STALNOG ODBORA predstavnika zemalja EU-a

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je danaszadovoljstvo nacrtom Odluke o Hrvatskoj koju je jučer prihvatio Stalniodbor predstavnika zemalja EU, u kojem se preporuča da Hrvatska dobijestatus kandidata, te se daje i rok početka pregovora početkom idućegodine.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo nacrtom Odluke o Hrvatskoj koju je jučer prihvatio Stalni odbor predstavnika zemalja EU, u kojem se preporuča da Hrvatska dobije status kandidata, te se daje i rok početka pregovora početkom iduće godine.

"Iznimno smo zadovoljni odlukom, koju smo očekivali, i koja je izuzetno značajna za Hrvatsku", kazao je Sanader na početku sjednice Vlade.

Ocijenio je da je ta odluka Stalnog odbora jedna od povijesnih odluka za Hrvatsku. "Time Hrvatska završava svoj težak put, od osamostaljenja, obrane od agresije, stvaranja oružane sile kao pretpostavke za obranu zemlje, obnove zemlje, afirmacije Hrvatske, od ulaska u UN, Vijeće Europe (...) druge važne međunarodne asocijacije", istaknuo je.

Sanader očekuje da će se Odlukom Vijeća ministara i Europskog vijeća, koji idući tjedan trebaju potvrditi Odluku Stalnog odbora, bitno učvrstiti međunarodni položaj Hrvatske.

Odluka, kaže, neće riješiti sve naše probleme kod kuće, ali će imati iznimnog utjecaja, blagotvorno će i dobro djelovati i na unutarnju scenu.

"Našu domaću zadaću moramo odraditi sami, to su jačanje gospodarstva, jačanje pravne države, sve to moramo nastaviti i dalje", rekao je Sanader.

Odluku Stalnog odbora trebaju potvrditi Vijeće ministara i Europsko vijeće, 17. ili vjerojatnije 18. lipnja.

Tada počinje novo poglavlje naše zemlje, Hrvatska će dobiti status službenog kandidata, a time joj se otvaraju i predpristupni fondovi EU.

Iz tih se fondova mogu financirati dobri projekti, od reorganizacije državne uprave, reforme pravosuđa do ekologije, rekao je premijer, ističući da je Vlada iznimno dobro odradila posao vezan za donošenje te odluke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙