FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPANSKI DENSO ŠIRI PROIZVODNJU U MAĐARSKOJ

TOKIO, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Vodeći japanski proizvođačauto-dijelova Denso uložit će 95 milijuna eura (115 milijuna dolara) uproširenje svoje proizvodnje u Mađarskoj, za što će dobiti subvencijemađarske vlade, najavljeno je danas iz te japanske kompanije.
TOKIO, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Vodeći japanski proizvođač auto-dijelova Denso uložit će 95 milijuna eura (115 milijuna dolara) u proširenje svoje proizvodnje u Mađarskoj, za što će dobiti subvencije mađarske vlade, najavljeno je danas iz te japanske kompanije.

Proširenje pogona u Szekesfehervaru rezultirat će otvaranjem novih 1.700 radnih mjesta. Godišnja proizvodnja auto-dijelova porast će sa sadašnjih 300 na 700 tisuća do 2006.

Iz te kompanije nije objavljeno kolika će biti subvencija koju će primiti za to ulaganje od mađarske vlade. Mađarski dnevni list Nepszabadsag izvijestio je da vlada namjerava dati subvencije u visini 30 milijardi forinti (144,2 milijuna dolara) za osam inozemnih kompanija kako bi privukla kapital u utrci s ostalim EU državama.

Već je potpisan ugovor s njemačkim proizvođačem auto-dijelova Robertom Boschom o investiranju dodatnih 150 milijuna eura u mađarski pogon do 2006. te s američkim naftnim divom Exxon Mobilom, koji planira utemeljiti regionalni uslužni centar u toj zemlji.

Nove članice EU iz središnje Europe godinama se natječu u privlačenju servisnih i razvojnih centara multinacionalnih kompanija, nudeći im porezne olakšice, te jeftinu i vještu radnu snagu. Izravna strana ulaganja posebno su važna za Mađarsku, jer mora zakrpati rupu u platnoj bilanci koja bi ove godine mogla dosegnuti i osam posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙