FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJETSKA BANKA: U SLOVAČKOJ OTOCI SIROMAŠTVA

BRATISLAVA, 11. lipnja 2004. (Hina/TASR) - Slovaci su siromašniji odstanovnika u većini zemalja s gospodarstvima s kojima se slovačko možeuspoređivati, navodi se u izvješću Svjetske banke koje Slovačkusvrstava na 40. mjesto na ljestvici siromaštva u svijetu.
BRATISLAVA, 11. lipnja 2004. (Hina/TASR) - Slovaci su siromašniji od stanovnika u većini zemalja s gospodarstvima s kojima se slovačko može uspoređivati, navodi se u izvješću Svjetske banke koje Slovačku svrstava na 40. mjesto na ljestvici siromaštva u svijetu.

Među ostalim bivšim komunističkim zemljama, jedino Rusi i Latvijci stoje lošije u odnosu na Slovake. Nekih 2,6 posto Slovaka živi s manje od 2,15 dolara dnevno, a 8,6 posto živi s 4,15 dolara dnevno, kaže se u tom izvješću.

"Izgleda da u Slovačkoj postoje otoci siromaštva među relativno prosperitetnim stanovništvom", kaže Svjetska banka u svome izvješću.

Prema podacima tamošnjeg ministarstva rada, 543.000 Slovaka živjelo je lani ispod službenog egzistencijalnog minimuma, a to znači svaki 10. stanovnik te zemlje. Ipak bilo ih je 8.000 manje nego dvije godine ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙