FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEUSPJEŠAN POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA U DR KONGO

KINŠASA, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pobunjeni pripadnici kongoanskepredsjedničke garde nakratko su u noći s četvrtka na petak zauzelidržavnu radio-televiziju, ali su je vladine snage nakon dva i pol sataoslobodile i zaustavile pokušaj državnog udara, objavila je u petakujutro vlada DR Konga.
KINŠASA, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Pobunjeni pripadnici kongoanske predsjedničke garde nakratko su u noći s četvrtka na petak zauzeli državnu radio-televiziju, ali su je vladine snage nakon dva i pol sata oslobodile i zaustavile pokušaj državnog udara, objavila je u petak ujutro vlada DR Konga.

Pobunjene vojnike predvodio je bojnik Eric Lenegue koji je putem radio valova objavio da preuzima vlast i raspušta vladu. Lenegueovi vojnici uspjeli su nakratko osvojiti i državnu energetsku kompaniju.

Kongoanski ministar informiranja Vital Kamerhe objavio je da su regularne snage brzo uspostavile državni poredak, ali pojedinosti nije objavio.

Predsjednik države Laurent Kabila osjeća se "vrlo dobro", izjavio je u petak ujutro njegov glasnogovornik Kudura Kasongo, nekoliko sati nakon objave državnog udara na nacionalnom radiju. "Predsjednik je jako dobro, redovito sam u kontaktu s njim, nema nikakve opasnosti", dodao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙