FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DR KONGO: POBUNJENIČKE SNAGE POVUKLE SE IZ BUKAVUA

KIGALI, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Kongoanske regularne vojne snageponovno su u srijedu preuzele kontrolu nad gradom Bukavuom, na istokuDR Konga, koji je 2. lipnja pao u ruke pobunjenika, među kojima subili i bivši pripadnici vojske, a na ulicama su ih uzvicimaodobravanja dočekali građani, izvijestio je novinar France pressea.
KIGALI, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Kongoanske regularne vojne snage ponovno su u srijedu preuzele kontrolu nad gradom Bukavuom, na istoku DR Konga, koji je 2. lipnja pao u ruke pobunjenika, među kojima su bili i bivši pripadnici vojske, a na ulicama su ih uzvicima odobravanja dočekali građani, izvijestio je novinar France pressea.

"Jutros su u grad ušli pripadnici kongoanskih vojnih snaga i ondje nisu naišli ni na kakav otpor", rekao je šef Misije UN-a u DR Kongu (MONUC) Alpha Sow, dodavši da su "pobunjenici na čelu sa zapovjednikom pukovnikom Julesom Mutebusijem grad napustili sinoć".

Grupa od oko 300 bivših vojnika na čelu s pukovnikom Mutebusijem jedna je od dviju pobunjenih

skupina koje su prošle srijede zauzele grad Bukavu. Taj je incident potaknuo strahovanja od šireg sukoba u regiji te je zaprijetio naporima kongoanske vlade da, nakon petogodišnjeg rata, ponovno uspostavi središnju državnu upravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙