FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

G8 TRAŽI DA SE KVARTET SASTANE NA BLISKOM ISTOKU DO KONCA LIPNJA

SAVANNAH, 10. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Čelnici G8 zatražili su učetvrtak da se Kvartet za Bliski istok sastane do konca lipnja kako biponovno pokrenuo mirovni plan za to područje.
SAVANNAH, 10. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Čelnici G8 zatražili su u četvrtak da se Kvartet za Bliski istok sastane do konca lipnja kako bi ponovno pokrenuo mirovni plan za to područje.

"G8 misli da su mirovne smjernice (mirovni plan) način da se dođe do rješenja krize i zato poziva Kvartet da se sastane na tom području do konca mjeseca", kaže se u deklaraciji objavljenoj na susretu na vrhu u Sea Islandu.

Ne navode se nikakve pojedinosti što se tiče dana, mjesta i razine susreta koji zahtijevaju čelnici G8.

Odgovarajući na pitanja novinara, čelnici State Departmenta bili su iznenađeni deklaracijom, ali su istaknuli da se takav susret može organizirati tijekom summita SAD-EU u Irskoj ili na NATO-ovu summitu u Istanbulu koji se trebaju održati do konca mjeseca.

Međunarodni Kvartet čine Sjedinjene Države, Europska unija, Rusija i Ujedinjeni narodi. Pripremio je mirovni plan za Bliski istok kojim se predviđa osnutak neovisne palestinske države.

Čelnici G8, odnosno SAD-a, Rusije, Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Italije, Japana i Kanade, pozvali su usto "sve strane da poštuju svoje obveze" i poduprli odluku izraelske vlade da se povuče iz Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙