FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI IRAČKI PREDSJEDNIK SUDJELOVAT ĆE NA SUMMITU G8 U SAD-U

BAGDAD, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Novi irački predsjednik Ghazial-Yauar i dvojica njegovih dopredsjednika sudjelovat će na susretu navrhu G8 od 8. do 10. lipnja u Sjedinjenim Državama, priopćio je upetak premijer Iyad Allaui u svom prvom govoru naciji.
BAGDAD, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Novi irački predsjednik Ghazi al-Yauar i dvojica njegovih dopredsjednika sudjelovat će na susretu na vrhu G8 od 8. do 10. lipnja u Sjedinjenim Državama, priopćio je u petak premijer Iyad Allaui u svom prvom govoru naciji.

"Naši će predsjednici sudjelovati na susretu na vrhu G8 ovih dana i pomoći će u svladavanju gospodarskog terorizma koji neprijatelji žele provoditi u Iraku", kazao je Allaui smjerajući na mnoge čine sabotaže kojima je meta infrastruktura u zemlji.

Yauar i dopredsjednici Ibrahim Jaafari i Roj Nuri Shawis sudjelovat će na summitu skupine osmerih visokorazvijenih zemalja (G8), glavna tema razgovora na kojemu će biti budućnost Iraka i reforme na Bliskom istoku.

Na summitu u ljetovalištu u američkoj državi Georgia (na jugoistoku SAD-a) sudjelovat će šefovi država i vlada SAD-a, Japana, Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Kanade i Rusije, kao i predsjednik Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙