FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak u Rimu o holokaustu

RIM, 10. lipnja 2004. (Hina/AR) - U talijanskom ministarstvu vanjskihposlova u Rimu u četvrtak je završio četverodnevni sastanak posebneradne grupe za međunarodnu suradnju na području proučavanja, edukacijei sjećanje na holokaust (Task Force for International Cooperation onHolocaust, education, remembrance and research).
RIM, 10. lipnja 2004. (Hina/AR) - U talijanskom ministarstvu vanjskih poslova u Rimu u četvrtak je završio četverodnevni sastanak posebne radne grupe za međunarodnu suradnju na području proučavanja, edukacije i sjećanje na holokaust (Task Force for International Cooperation on Holocaust, education, remembrance and research).

Na sastanku je sudjelovalo i hrvatsko izaslanstvo u kojem su bile pomoćnica ministra kulture Branka Šulc, načelnica u ministarstvu znanosti i obrazovanja Nada Jakir te ravnateljica Memorijalnog muzeja Jasenovac Nataša Jovičić. Sudionike skupa primio je i papa Ivan Pavao II.

Prema riječima hrvatskih predstavnica, na sastanku se s velikim zanimanjem i pohvalama pratilo što se čini u Hrvatskoj na istraživanju holokausta, a sudionici su se posebno zanimali i za načine na koje se provodi edukacija o holokaustu koja ujedno služi i kao upozorenje odnosno prevencija sličnih zlodjela nad narodima i promiče svijest o potrebi zaštite ljudskih prava.

Informacije o pažnji koju posvećuje vlada Ive Sanadera spomenu na žrtve u Jasenovcu primljene su unutar radne skupine s velikom pažnjom. Slijedeći bi se sastanak radne grupe mogao održati u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙