FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEĐUNARODNI INSTITUT ZA TISAK OD PUTINA ZAHTIJEVA DA POŠTUJE SLOBODU IZRAŽAVANJA

MOSKVA, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Međunarodni institut za tisak(IPI) od ruskog predsjednika Vladimira Putina zatražio je da "prihvatitemeljno načelo slobode izražavanja", nakon smjenjivanja s dužnostivanjskopolitičkog novinara Leonida Parfjonova koji je u političkojemisiji ruske televizije NTV kritizirao odluku uredništva o povlačenjuiz programa intervjua s udovicom čečenskog pobunjeničkog vođeZelimhana Jandarbijeva, kaže se u priopćenju IPI-ja.
MOSKVA, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Međunarodni institut za tisak (IPI) od ruskog predsjednika Vladimira Putina zatražio je da "prihvati temeljno načelo slobode izražavanja", nakon smjenjivanja s dužnosti vanjskopolitičkog novinara Leonida Parfjonova koji je u političkoj emisiji ruske televizije NTV kritizirao odluku uredništva o povlačenju iz programa intervjua s udovicom čečenskog pobunjeničkog vođe Zelimhana Jandarbijeva, kaže se u priopćenju IPI-ja.

IPI je od ruskoga predsjednika zatražio da "surađuje s medijima kako bi se u Rusiji stvorilo ozračje koje bi novinarima te zemlje omogućilo da obavljaju svoj posao bez pritiska vlade".

Organizacija sa sjedištem u Beču zalaže se za obranu slobode izražavanja u svijetu. Parfjonov je 2. lipnja dobio otkaz, nakon što je javno kritizirao povlačenje iz programa intervjua s Malikom Jandarbijev, udovicom čečenskog pobunjeničkog vođe Zelimhana, koje je uslijedilo u skladu s odredbom uprave kuće i pod pritiskom, kako je sam kazao, ruskih trajnih službi.

"S obzirom na cenzuru vijesti iz Čečenije, IPI se boji da je taj korak samo dodatna mjera koja bi trebala ušutkati one koji se upuštaju u kritiziranje nekih postupaka i događaja u medijma te ograničiti pravo ruskog naroda da dozna što se događa u tome području", zaključuje se u priopćenju instituta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙